laupäev, 27. oktoober 2007

Soolane ja magus

Minu ja lapse siinne lemmikjäätis on Häagen-Dazsi chocolate peanut butter. Jah, just nii, shokolaad ja maapähklivõi koos. Kõlab nagu eriline jälkus, eks ole, aga miskipärast just see soolase ja magusa kooslus läheb meile nii hästi peale. Kahjuks seda meie kodulähedases poes ei müüda ja täna haarasin vist Whole Foodsist viimase topsi. Loodan, et seda sinna veel tekib.

Samas jääb mulle täiesti mõistetamatuks see kooslus, mille peal ameerika lapsed üles kasvavad, nimelt peanut butter ja jelly võileivad. Ehk siis maapähklivõi ja moos saial. Brrr. Kunagi 4-5 aastat tagasi olime Londonis ja meiega samas hotellis oli üks ameerika pere. Kui nad hakkasid ära sõitma, pakkus naine meile oma poolikut maapähklivõi purki, et teil on ju laps, ja oli väga imestunud kuuldes, et meie laps seda ei tarbi.

Eelmisel aastal pakkus keegi mulle meresoolaga maitsestatud shokolaadi. Mmm, see oli hea. Kahjuks ei mäleta ma enam, kes seda valmistas. Kui keegi teab mõnda head meresoolaga shokolaadi, andke teada.

2 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Sloveenia kuurortlinna Portorozi kõrval on meresoola väljaaurutamise väljad, mida ka turistid võivad külastada. Eksootikahuvilistele toodavad nad seal ka soolast shokolaadi http://www.soline.si/capacities/solnce/chocolate

Askeldaja ütles ...

Midagi taolist see oligi, aga siiski mitte Sloveeniast pärit.