teisipäev, 17. aprill 2007

Ja mida sa tol hetkel tundsid?

See on lihtsalt jäle, millise show teeb ameerika meedia igast kurvast või jubedast sündmusest, mida annab siis hommikust õhtuni ja nädalate kaupa vahetpidamata kedrata. Praeguseks pole vist ükski Virginia Techi üliõpilane jäänud telekanalite poolt intervjueerimata. Mis kell sa kooli jõudsid? Kus sa tulistamise hetkel viibisid? Mida sa tol hetkel tundsid? Mida su vanaema hommikuks sõi? Mitut tapetut sa tundsid? Mitu pilti sa oma mobiiltelefoniga said tehtud? Ja vaadake, siin on meie uusimad laibapildid. Ja siin suurendatud foto nutvatest tudengitest. Meie ajalehest võite leida skeemi, kus on täpselt näidatud tulistaja liikumisteekond. Küsimus, kas igal vaimselt ebastabiilsel isikul peaks ikka olema juurdepääs relvadele, jääb seejuures üsna tahaplaanile.

2 kommentaari:

Reede ütles ...

Ja mis Sa arvad, mis teema oli meil täna esimeses tunnis arutuses? Õpetaja oli välja trükkinud internetist eileõhtuse lühendatud variandi sellest uudisest, jagas meile kõigile kätte, pidime tõlkima ja arutama, et milliseid tundmatuid sõnu me tekstis kohtasime ja mis idioome ja lõpuks pidime vastama küsimustele ja tervelt tunniks ajaks oli teema olemas. Lisaks saime rääkida, kuidas meie kodumaal tulistamistega lood on. Mispeale selgus, et ainult USA-s tulistatakse koolides. Minu kursusel on õpilased Ecuadorist,Lõuna-Koreast,Colombiast,Indoneesiast,Poolast,Taist,Hiinast,Mongooliast.

Askeldaja ütles ...

Ma ei ole kah kuulnud, et mujal selliseid asju esineks. Tegelikult ma ei tea seda ka, kui paljudes riikides on relvad nii vabalt kättesaadavad.

Keegi onu telekas väitis, et inimesed liialdavad Ameerika mustamisega. Et näiteks kuskil arenguriikides toimub palju hullemaid asju. Kindlasti toimub mujal ka igasuguseid hulle asju, aga point ju ongi selles, et arenguriigi puhul ootadki igasuguseid negatiivseid asju, aga USA peaks olema üks maailma arenenumaid riike ja reaalsus ei lähe sellega tihti kokku.