esmaspäev, 23. aprill 2007

Eestlased kodumaale tagasi?

Lugesin SL Õhtulehest, et välismaal elavaid eestlasi hakatakse kampaania korras Eestisse tagasi meelitama. Väga huvitav oleks teada, mida selleks ette võetakse, ja millisele sihtgrupile see kampaania suunatud on. Kui ma mõtlen neile väliseestlastele, keda ma ise tean, siis elab suurem osa neist välismaal erinevatel isiklikel põhjustel, mitte lihtsalt sellepärast, et välismaal on rohi rohelisem. Näiteks paljud elavad välismaal sellepärast, et nad on välismaalasega abielus. Sellisel juhul oleks pigem vaja meelitada seda välismaalasest abikaasat, aga immigratsioon on teadagi tundlik ja vastuoluline teema. Siis tean veel inimesi, kes teevad välismaal sellist (teadus)tööd, mida Eestis ei tehta ja milleks ilmselt niipea võimalusi ei teki. Ja tean ka neid, kes elavad-rändavad mööda maailma lihtsalt seiklushimust, ja vaevalt et seda seiklushimu kampaaniaga maha saab materdada.

4 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Eks see kampaania ole ikka peamiselt Iirimaa kalkunikitkujatele ja mujal elavatele majanduspagulastele mõeldud. Paljud neist on ammu tüdinud näiteks Soome vahet pendeldamast ja soomlaste kadedat irisemist kuulamast.

Askeldaja ütles ...

Mis sellisel juhul lahenduseks oleks? Tõsta kalkunikitkujate palka Eestis?

Anonüümne ütles ...

Aga egas pelga kutse peale veel keegi naasma hakkagi. Tulebki nii plaku tõsta kui töötingimusi parandada. Nii mõnelgi konkreetsel alal on Eesti palk juba Euroopa tasemel ja inimestel polegi enam põhjust mujale pageda.

Askeldaja ütles ...

See on natuke teine teema, seda ei saavuta ühe riikliku kampaania käigus.