teisipäev, 27. märts 2007

20 kraadi sooja ja kasukas

Vahelduseks lumepiltidele on meil täna 20 kraadi sooja. New Yorgi tänavapildi juures on huvitav see, et sõltumata temperatuurist võib näha väga erinevaid rõivavariante. Täna näiteks nägin rohkesti talvemantlisse ja salli mähkunud inimesi. Mõnel oli veel villane mütski peas, kuigi suurem osa inimesi käib ka talvel paljapäi. Samas oli näha ka esimesi plätutajaid, nimelt on siinsete neidude lemmikjalanõuks varbavaheplätud, mis tavaliselt otsitakse kapist välja kohe, kui temperatuur üle 12 kraadi tõuseb. Teiseks äärmuseks on UGGi lambanahksete saabaste austajad, kes nendega ka suvel käivad, aga need ei ole õnneks enam moes.

Omette grupi moodustavad inimesed (tavaliselt meessoost), kes on üles kasvanud soojas kliimas, näiteks Kalifornias, ja kes ei suuda ära harjuda pikkade pükstega ja mitmekihilise rõivastusega. Neid võib ka südatalvel näha lühikestes pükstes ja pusas.

Mis puutub lastesse, siis nende puhul kehtib alati reegel "mida vähem, seda parem". Ka suhteliselt külmade ilmadega on suurem osa kärutatavaid väikelapsi paljapäi ja paljakäsi, isegi siis, kui vanematel endal kindad käes on. Kooli iganädalases e-mailis on nii mõnigi kord vanematele meelde tuletatud, et miinuskraadide juures võiks lastele ikka kindad kooli kaasa panna. Sellegipoolest tundub, et siinsed lapsed eriti tihti haiged ei ole. Võib-olla on nad juba beebieast peale karastatud.

3 kommentaari:

Lilly Munster ütles ...

See meenutab kunagist Portugali visiiti, kui mõned eestlased käisid rahumeeli suvises riietuses ja meres ujumas, sest 24 kraadi on mõnus Eesti suvi. Samas oli vaatamata soojale oktoobri lõpp ja "ametlikult" talv e kohalikud daamid promeneerisid naaritsas :D

Anonüümne ütles ...

Oh minule tundub, et eestlased on lihtsalt eriti "korralikud riietujad", kes alati riietuvad vastavalt ilmale ja aastaajale. Ka Melbourne'is on riietumistavad oluliselt krambivabamad. Naiteks kaivad eestlased suvel enamasti heledates r6ivastes ja saabastest ei taha me kuuldagi kui just ilmaolud seda ei n6ua. Siin on taiesti normaalne end ka kuumal suvepaeval pealaest jalatallani musta r6ivastada ja saapaid on ka suvel popid. Eriti v66ristust tekitavad on saapad paljas jala otsas (st ilma sukkpyksteta). Kujutan alati elavalt ette seda kuum-niisket mikrokliimat seal saapa sees :). Ja loomulikult kaiakse siin vastukaaluks ka 15 kraadi juures r66msalt 6lapaeltega sargikutes ja platudega kui selline tuju juhtub olema. Ehk siis, mul on veel paljutki 6ppida ja omaks v6tta. Kuigi "varbavahe" moest olen ma kyll juba nakatunud ja s6ltuvusse sattunud. Tavalised kummiplatud (mida on kyll saadaval igas varvitoonis, kaasa arvatud metallik variatsioonid) on maailma mugavaimad jalan6ud millega, nagu on selgunud, sobib minna millal iganes ja kuhu iganes.

Anonüümne ütles ...

Oh, teil siis sama seis, mis meil :)
Tundub, et ainult eestlased oskavad riietuda vastavalt ilmale...